top of page

  La Carnisseria

  del Paulo

Artesans de la carn des de 1910

- NOSALTRES -

Les cinc generacions de la Família dels Paulos, des de 1910 fins actualment.  D'esquerra a dreta: Josefa, Joan, Joan, Armando i Glòria, .

"la iaia Paula", fundadora d'aquesta casa el 1910

Matança de porc familiar cap el 1947. El segon per l'esquerra és en Joan, fill de la fundadora i 2ª generació. La seva dona Maria és la quarta per la dreta, i el seu fill i futura 3ª generació és el Joan, tercer per l'esquerra.

   A  la imatge de l'esquerra la iaia "Paula", de nom Josefa, fundadora d'aquesta casa. Va ser la seva empempta i visió de futur la que va començar aquest negoci que avui en dia, passant de pares a fills, dirigeix el seu besnét Armando junt amb la seva dona Quimeta i la seva filla Glòria.

Va arribar vídua amb dos fills a Camarles a les alçades de 1905-1908, provinent de Vallderrobles, Terol. Viuen de la venda de fils i betes; més endavant es va montar una tenda de menjar per a animals, acabant per comprar unes ovelles i formar un petit ramat de corders. Amb el temps i assessorada per un familiar, van montar la carnisseria. Així va ser com la iaia Paula, amb l'ajuda dels seus fills, va posar en marxa la carnisseria l'any 1910.

   Amb el temps se'n fa càrrec de la carnisseria el seu fill Joan amb la seva dona Maria. Introdueixen la carn de porc i els embotits derivats del mateix. A més, van augmentar els caps de bestiar, aconseguint tenir tres ramats d'ovelles de 150 animals aproximadament cadascun, fins que va arribar la Guerra Civil i els soldats els hi van prendre, havent de començar de nou després de la Guerra.

  Del matrimoni del Joan i la Maria neixen quatre fills, dels quals Joan serà el que continuï amb el negoci. Va aprendre a sacrificar porcs amb l'ajut del seu oncle, i junts sacrificaven els animals per a la venda i a més a més anaven per les cases a sacrificar animals particulars. Amb el temps, ja casat amb la Dèlia, agafen el relleu de la carnisseria.

  Són ells qui donen un tomb a la carnisseria, ja que posen a la venda a més a més del corder i el porc: el pollastre, la vedella, el conill, productes de xarcuteria..., etc.

  D'aquest matrimoni neixen dos fills, dels quals l'Armando és l’actual propietari i administrador de l'empresa. Als nous anys aprèn a sacrificar corders amb el seu iaio Joan, i a partir dels dotze ajuda al seu pare en els sacrificis de corders i de porcs. És als catorze, i compaginant-ho amb els estudis, quan comença a formar part d'aquesta empresa.

I fins ara! Actualment regentem la Carnisseria del Paulo, Empresa Artesana Alimentària nº 49 de Catalunya, els meus pares Armando i Quimeta i una servidora, Glòria, tots tres amb el títol de Carnissers-xarcuters Artesans, i sent la quarta i la quinta generació de la Carnisseria del Paulo respectivament; esperem que per molts anys més!

Treballem al nostre obrador central a Camarles, on produïm els nostres elaborats i embotits artesanalment, amb les tecnologies més actuals però molt conservadors pel què fa a l'el·laboració, ja que treballem encara les tradicionals receptes dels nostres antecessors perfeccionades a l'estil actual. Les carns fresques també les treballem artesanalment, ja que rebem canals senceres i ens fem nosaltres la total manipul·lació.

Tot això i més ho comercialitzem als nostres dos punts de venda, a Camarles i a Deltebre-La Cava, amb l'assessorament personalitzat de les nostres professionals.

La nostra ideologia consisteix en conservar el tracte personalitzat al client i garantir sempre la màxima qualitat de producte, amb les millors carns pels nostres elaborats i aconseguint un sabor que et transporta anys enrere.

Bona experiència amb La Carnisseria del Paulo!

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page